Je kunt een Bomberbotles in 20-40 minuten voorbereiden. Log hiervoor in met jouw leerkrachtenaccount op www.bomberbot.nl. In het lessenoverzicht vind je onder iedere les de bijbehorende lesmaterialen: een lesplan, presentatie, antwoordengids en eventuele overige materialen.

Neem het lesplan en de presentatie door om de uitleg en offline activiteit voor te bereiden. In het lesplan vind je een script met suggesties wat je kunt doen, vragen en vertellen bij iedere dia in de presentatie. Je kunt de presentatie gedurende de les op het bord tonen ter ondersteuning van de les.

Speel een aantal levels in de bijbehorende Missie door op de afbeelding van de betreffende les te klikken. In deze levels dien je het programmeerconcept toe te passen om het meest efficiënte programma te schrijven en zo de hoogste score te behalen. Kom je er niet uit? Bekijk het antwoord in de antwoordengids. Het spelen van de levels vergroot jouw begrip van het programmeerconcept en laat je tegelijkertijd ervaren welke valkuilen leerlingen zullen tegenkomen.